Menu weselne 370zł/osoba
Przystawka (jedna do wyboru)
- Łosoś wędzony na chrupiących grzankach z roszponką
- Rostbef pieczony na różowo podany z marynowaną gruszką na orzechowej rukoli
- Szynka dojrzewająca owinięta na rozmarynowym grissini z kawałkiem soczystego melona
- Tatar z matjasa z chrupiącym jabłkiem
Zupa (jedna do wyboru)
- Rosół z kołdunami
- Mazurska zupa rybna z suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami
- Włoskie minestrone z płatkami parmezanu
- Zupa kurkowa na białym winie z koprem
- Krem z pomidorów z ziołowymi grzankami
Pierwsze danie gorące (jedno do wyboru)
- Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta podane z maślanymi ziemniakami oraz warzywami z pary
- Schab pieczony kruchy z sosem węgierkowym podany na koperkowym puree z bukietem kolorowych sałat
- Filet z kurczaka zapiekany z pomidorami i mozarellą w sosie ze świeżej bazylii podany na ryżu
- Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z pieczonymi ziemniakami i bukietem surówek
- Sandacz z pieca podany na kremowym szpinaku z pomidorami na maśle i ziemniakami opiekanymi
- Kaczka pieczona flambirowana pomarańczą podana z pieczonym jabłkiem i ziemniakami po polsku
Drugie danie gorące (do wyboru trzy mięsa i dwa dodatki)
Mięsa
- Szaszłyk z kurczaka w miodzie z warzywami
- Kotlet de volaille z aromatycznym koprem
- Orientalne udko z kurczaka
- Kotlet schabowy z kostką panierowany
- Żeberka pieczone
- Filet drobiowy bejcowany w ziołach
Dodatki
- Ryż
- Frytki
- Ziemniaki opiekane
- Ziemniaki z masełkiem i koperkiem
- Warzywa parowane z masłem
Drugie danie gorące serwowane jest dla każdego Gościa indywidualnie lub jest podane na półmiskach.
Trzecie danie gorące (podawane w bufecie, jedno do wyboru)
- Barszcz gotowany z malinami podany z pasztecikiem
- Flaki
- Żurek z jajkiem
- Strogonow
Dla dzieci istnieje możliwość zamówienia indywidualnego menu np. rosół z makaronem, panierowana pierś kurczaka z frytkami i mizerią.
Zimna płyta
Przystawki (sześć do wyboru)
- Tradycyjne mięsa pieczone
- Wędliny wędzone i podsuszane
- Pasztety domowe z dodatkami
- Deska serów z orzechami i winogronami
- Schab glazurowany ze śliwką
- Szynka z musem chrzanowym i korniszonem
- Śledź z konfiturą z cebuli czerwonej
- Śledź po żydowsku z rodzynkami
- Ryby mazurskie marynowane
- Wędzony łosoś na plastrach grillowanej cukinii
- Terrina ze szczupaka z brokułami
- Tymbaliki drobiowe z warzywami i jajkiem
- Jajka faszerowane w trzech smakach
- Szaszłyki z mozzarellą i wiśniowych pomidorów z bazyliowym pesto
Sałatki (trzy do wyboru)
- Sałatka z wędzonym kurczakiem, owocami i ryżem
- Sałatka szopska
- Tradycyjna sałatka jarzynowa z groszkiem
- Sałatka grecka z fetą i marynowanymi oliwkami
- Sałatka wiejska z korniszonem i szynką
- Bukiet sałat z wędzonym pstrągiem i limonowym winegretem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem
- Rukola z gruszką, serem pleśniowym i orzechami
- Bukiet sałat z kawałkami grillowanego kurczaka i suszonymi pomidorami
Słodki bufet (trzy do wyboru)
- Ciasto czekoladowe z wiśniami
- Sernik na zimno z owocami
- Sernik krakowski z rodzynkami
- Kruche babeczki z kremem i owocami
- Eklerki z kremem kawowym
- Rolada biszkoptowa
- Szarlotka pod puszystą bezą
Dodatki i napoje
- Sos chrzanowy
- Sos żurawinowy
- Mix marynat i warzyw świeżych
- Pieczywo
- Kawa
- Herbata
- Soki owocowe 1 l na osobę
- Woda mineralna z cytryną
Alkohol dodatkowo płatny.
* Dieta alternatywna np. wegańska, wegetariańska czy bezglutenowa jest wyceniana indywidualnie.