Menu weselne 370

Menu weselne 370zł/osoba

Przystawka (jedna do wyboru)

  • Łosoś wędzony na chrupiących grzankach z roszponką
  • Rostbef pieczony na różowo podany z marynowaną gruszką na orzechowej rukoli
  • Szynka dojrzewająca owinięta na rozmarynowym grissini z kawałkiem soczystego melona
  • Tatar z matjasa z chrupiącym jabłkiem

Zupa (jedna do wyboru)

  • Rosół z kołdunami
  • Mazurska zupa rybna z suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami
  • Włoskie minestrone z płatkami parmezanu
  • Zupa kurkowa na białym winie z koprem
  • Krem z pomidorów z ziołowymi grzankami

Pierwsze danie gorące (jedno do wyboru)

  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i serem feta podane z maślanymi ziemniakami oraz warzywami z pary
  • Schab pieczony kruchy z sosem węgierkowym podany na koperkowym puree z bukietem kolorowych sałat
  • Filet z kurczaka zapiekany z pomidorami i mozarellą w sosie ze świeżej bazylii podany na ryżu
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z pieczonymi ziemniakami i bukietem surówek
  • Sandacz z pieca podany na kremowym szpinaku z pomidorami na maśle i ziemniakami opiekanymi
  • Kaczka pieczona flambirowana pomarańczą podana z pieczonym jabłkiem i ziemniakami po polsku

Drugie danie gorące (do wyboru trzy mięsa i dwa dodatki)

Mięsa

  • Szaszłyk z kurczaka w miodzie z warzywami
  • Kotlet de volaille z aromatycznym koprem
  • Orientalne udko z kurczaka
  • Kotlet schabowy z kostką panierowany
  • Żeberka pieczone
  • Filet drobiowy bejcowany w ziołach

Dodatki

  • Ryż
  • Frytki
  • Ziemniaki opiekane
  • Ziemniaki z masełkiem i koperkiem
  • Warzywa parowane z masłem

Drugie danie gorące serwowane jest dla każdego Gościa indywidualnie lub jest podane na półmiskach.

Trzecie danie gorące (podawane w bufecie, jedno do wyboru)

  • Barszcz gotowany z malinami podany z pasztecikiem
  • Flaki
  • Żurek z jajkiem
  • Strogonow

Dla dzieci istnieje możliwość zamówienia indywidualnego menu np. rosół z makaronem, panierowana pierś kurczaka z frytkami i mizerią.

Zimna płyta

Przystawki (sześć do wyboru)

  • Tradycyjne mięsa pieczone
  • Wędliny wędzone i podsuszane
  • Pasztety domowe z dodatkami
  • Deska serów z orzechami i winogronami
  • Schab glazurowany ze śliwką
  • Szynka z musem chrzanowym i korniszonem
  • Śledź z konfiturą z cebuli czerwonej
  • Śledź po żydowsku z rodzynkami
  • Ryby mazurskie marynowane
  • Wędzony łosoś na plastrach grillowanej cukinii
  • Terrina ze szczupaka z brokułami
  • Tymbaliki drobiowe z warzywami i jajkiem
  • Jajka faszerowane w trzech smakach
  • Szaszłyki z mozzarellą i wiśniowych pomidorów z bazyliowym pesto

Sałatki (trzy do wyboru)

  • Sałatka z wędzonym kurczakiem, owocami i ryżem
  • Sałatka szopska
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z groszkiem
  • Sałatka grecka z fetą i marynowanymi oliwkami
  • Sałatka wiejska z korniszonem i szynką
  • Bukiet sałat z wędzonym pstrągiem i limonowym winegretem
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Rukola z gruszką, serem pleśniowym i orzechami
  • Bukiet sałat z kawałkami grillowanego kurczaka i suszonymi pomidorami

Słodki bufet (trzy do wyboru)

  • Ciasto czekoladowe z wiśniami
  • Sernik na zimno z owocami
  • Sernik krakowski z rodzynkami
  • Kruche babeczki z kremem i owocami
  • Eklerki z kremem kawowym
  • Rolada biszkoptowa
  • Szarlotka pod puszystą bezą

Dodatki i napoje

  • Sos chrzanowy
  • Sos żurawinowy
  • Mix marynat i warzyw świeżych
  • Pieczywo
  • Kawa
  • Herbata
  • Soki owocowe 1 l na osobę
  • Woda mineralna z cytryną

Alkohol dodatkowo płatny.

* Dieta alternatywna np. wegańska, wegetariańska czy bezglutenowa jest wyceniana indywidualnie.

Wersja do pobrania